Mandala

Volgens oude Oosterse wijsheden dienen mandala’s voor inspiratie en innerlijke verrijking. Ze maken mensen bewust van de verbinding met alles om hen heen. Op 7 & 8 april hebben er is de Tibetaans beeldend kunstenaar ‘Tashi Norbu’ uitgenodigd, om voor de tweede keer een zand mandala te maken in De Broodfabriek.

Tashi Norbu

Tashi Norbu is een Tibetaanse kunstenaar die sinds enkele jaren in Nederland woont. Hij is opgeleid tot een traditionele Tibetaanse Thangka schilder, in de kloosters van de Dalai Lama in Dharamsala, India. Ook heeft Tashi gestudeerd aan de kunstacademie in Gent, Belgie. Inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot een veelzijdige hedendaagse kunstenaar. Zijn kunst laat nog steeds fundamenten zien van zijn achtergrond namelijk; Boeddhisme en Tibet, dit combineert hij met Westerse invloeden.

Zijn schilderijen worden tijdens het weekend tentoongesteld om de zandmandala heen. Bezoekers hebben de mogelijkheid om deze schilderijen aan te schaffen.

Zandmandala

Twee dagen lang maken Tashi en zijn team een grote zandmandala op de vloer. Een Tibetaanse Lama zegent de zandmandala. Bezoekers krijgen een zakje met gezegend zand mee als aandenken. Het zakje dient voor vrede en harmonie in het huishouden en om men te herinneren aan ‘the cycle of life’: ‘Every beginning has an end and every end has a beginning of a new life’ aldus Tashi.

Op deze manier komen bezoekers in aanraking met de mandala. Bij de zandmandala is informatie te vinden over wat mandala’s zijn, waar ze vandaan komen en wat ze allemaal kunnen bijdragen.

Wil jij meer weten over mandala’s en hoe je ze zelf kunt maken? Kom dan langs op 7 & 8 april om je kennis te vergroten!