Diana Jansen van Barada Opleidingscentrum Utrecht zal op zondag 9 september een bijzondere workshop verzorgen in de Body & Mind ruimte. Barada biedt korte beroepsopleidingen en persoonlijke coaching gebaseerd op de Vijf Elementen en hun energievolle, vitaliserende werking. Zij zijn gespecialiseerd in Feng Shui, Vijf Elementen Voeding, Nine Star Ki Chinese astrologie. Door de Vijf Elementen – water, hout, vuur, aarde, metaal – op de juiste manier aan te spreken, wordt intern evenwicht en daarmee vitaliteit gerealiseerd. Bij Barada leer je – op praktische wijze – hoe.

De holistische kijk op de mens en het aanspreken van het zelfhelend vermogen is het uitgangspunt. Volgens de Chinese geneeskunde is de belangrijkste inwendige oorzaak van een fysiek signaal immers een gebrek aan emotioneel evenwicht. Ogenschijnlijk negatieve emoties worden daarbij als waardevolle boodschappen gezien en geven aan dat er en waar er een disbalans is. Het aanpakken van deze emotie uit balans zorgt voor herstel en evenwicht. Dit doen wij met behulp van Feng Shui, Vijf Elementen Voeding en Nine Star Ki.

Feng Shui

Iedere verandering, aanpassing in de ruimte om je heen veroorzaakt een verandering in de omgevingsenergie en ook in jou. Jouw huis is als het ware een spiegel van jezelf. Feng Shui maakt de energievolle en minder energievolle levensaspecten via het huis zichtbaar door ze van binnen (vanuit de mens) naar buiten (de woning in) te brengen. Feng Shui leert je de omgevingsenergie optimaal te benutten, ten behoeve van jezelf.

Vijf Elementen Voeding

Het versterken van het lichaam, het herstellen van disbalans door het lichaam de juiste voedingsenergie te verstrekken. Vijf Elementen Voeding op maat spreekt daartoe het zelfhelend vermogen aan. Deze op maat energie is voor ieder mens anders. Een voedingsmiddel kan voor de ene persoon van grote energetische waarde zijn, terwijl de ander geadviseerd wordt om het te vermijden. Vijf Elementen Voeding leert je hoe de juiste smaken en voedingsmiddelen toe te passen die jou – momentgebonden en op maat -ondersteunen.

Nine Star Ki

Is een vorm van Chinese astrologie die op toegankelijke wijze inzicht geeft in jouw karakter. Met behulp van Nine Star Ki kun je een karakter analyseren, kwaliteiten herkennen en inzicht krijgen in levensthema’s, oude karmische stukken en blokkades. Nine  Star Ki biedt naast inzicht in tevens oplossingen voor deze thema’s.

De Vijf Elementen workshop van Barada begint zondag 9 september om 13:30 in de nieuwe Body & Mind ruimte. Zorg dat je op tijd bent, want vol is vol! Meer informatie? Neem dan een kijkje op de website.