Veel mensen zijn bekend met hooggevoeligheid. Voor mij is hooggevoeligheid niks anders dan een uitversterkte intuïtie hebben, een dun energetisch schild hebben waar prikkels doorheen kunnen komen en gewoon wat gevoeliger zijn op meerdere fronten. Dit kan voor het opmerken van een vallend blaadje zijn, het verdriet dat iemand verbergt of het emotioneel worden bij een zielige film. Vandaag leg ik graag uit waarom hooggevoelige mensen die dit ervaren, dit ook mogen zien als gaves.

Hooggevoeligheid in combinatie met gaves
Gaves worden veelal gezien als het hebben van een zesde zintuig. Voor mij betekent dit dat je in contact staat het met ontastbare. Of je nu dingen ruikt dat eigenlijk een teken is, dingen ziet die anderen niet zien zien, etc..

Qua gaves hebben we de bekende helderziendheid, helderhoren, heldervoelen, helderruiken en helderweten. Deze gaves komen allemaal door het doorgeefluik: je (dun) energetisch schild, wat ik bovenaan ook benoemde. En alle hooggevoelige mensen hebben een dun schild, dus is dit waarom hooggevoelige mensen ook gaves hebben: allemaal afkomstig van het schild.

Een dun schild wordt veroorzaakt door verschillende dingen: je karakter, je opvoeding, life-events en ook je vorige levens. Een schild is namelijk best te vergelijken met een muurtje om je heen optrekken. Dit muurtje is iets dat je niet ziet, maar toch bestaat. Precies zoals een energetisch schild werkt.

Het muurtje
Een muur trek je overigens in verschillende situaties op:
– het is menseigen. En dus afkomstig van wat je onbewust denkt dat goed voor je is, mede door wat je in je vorige levens hebt meegemaakt;
– wellicht je wel eens gehoord dat mensen een muur optrekken of dat hun muur juist afbreekt bij life-events. Aangezien deze muur haaks staat op je hooggevoeligheid, betekent dit dat je als je je muur optrekt, je minder hooggevoelig wordt en als je hem afbreekt, je dus meer hooggevoelig bent;
– velen kennen helaas ook wel dat er in sommige omgevingen geen ruimte is voor jou als hooggevoelig persoon. Dit maakt ook dat je een muurtje optrekt. Of juist afbreekt als er wél ruimte voor is.

Kun je gaves hebben zonder hooggevoelig te zijn?
Eigenlijk niet. Als je hooggevoelig bent, heb je een dun schild. Als je gaves hebt, heb je een dun schild. Je kunt geen gaves ‘hebben’ zonder je hooggevoelige, dunne schild. En eigenlijk is het ook zelden zo dat een hooggevoelig iemand geen gave heeft. Een gave hoeft niet altijd heel duidelijk te zijn. Zo is ‘door mensen heen zien’, helderziendheid. Verdriet overnemen (ik moet huilen als jij huilt), heldervoelendheid. Een gave hoort meestal gewoon bij jou!

 

Liefs, Desiree

Lees meer over de Witte Wolf of neem een kijkje op haar website.

Witte Wolf vertelt.. is een wekelijks rubriek waar Desiree spirituele onderwerpen onder de loep neemt:
Mijn naam is Desiree en ik ben al mijn hele leven heldervoelend. Met plezier verdiep ik me in ieders unieke hooggevoeligheid, gaves, contact met jouw (vroegere) kern en het verwijderen van negatieve energieën. Tijdens deze zoektocht laat ik je graag meekijken en leg ik uit hoe je grip kunt krijgen op het ontastbare.