Door: Desiree van de Witte Wolf

Wat is een vorig leven?
Elke ziel reïncarneert. Ieder leven leef je in een lichaam en ook leer je levenslessen. Op het moment dat je lichaam of je ziel klaar is en het tijd is om te gaan, dan reïncarneert je ziel in een volgend lichaam. Meestal herinner je je vorige levens niet. Ik zal je in deze blog uitleggen hoe het komt dat je je dit niet bewust herinnert.

Een vorig leven: hoe herinner je je die?
Vaak herinner je je vorige levens onbewust. Je kan ze wel herkennen door dingen na te gaan die voor jou onlogisch zijn: bijvoorbeeld een onverklaarbare angst voor water? De kans is aanwezig dat jij of iemand die je lief had in een vorig leven verdronken bent. Of misschien heb je direct een hekel aan of juist een grote aantrekkingskracht tot iemand die je kent? De kans is groot dat je dan met deze persoon al een verleden hebt. Dit is niet alleen bij mensen in je omgeving zo, maar geldt ook voor plaatsen. Herken je het gevoel dat je een stad of land hebt waar je heel erg graag heen wil, ookal heb je geen specifieke reden waarom? Dit wordt vaak geprobeerd te verklaren door een evenement of mooie plek aan te wijzen waar je heen wil, maar heel vaak heb je met deze plek in je vorig leven te maken gehad.

Met andere woorden: je herinnert je je vorige levens door middel van angsten, bepaalde gevoelens naar anderen toe, het gevoel dat je iemand herkent of bepaalde plekken. 

Waarom herinner je je een vorig leven niet bewust?
Allereerst ben je als kind zijnde natuurlijk jong. Het wordt veel te druk in je hoofd als je je direct teveel herinnert uit een vorig leven. Dan leef je niet meer in het hier en nu. Vorige levens herinneren gaat vaak stapje voor stapje, en is de eerste en belangrijkste reden waarom je je niks bewust herinnert.

Het kan ook zijn dat je je niks herinnert omdat dat in dit leven zo moet zijn, oftewel een levensles. Het kan zijn dat iemand gewoon moet leren hoe het is om ‘nuchter’ te zijn of bijvoorbeeld hoe het is om arts te zijn. Diegene moet dan leren wat hiervan de voordelen en de nadelen zijn. Dat is de tweede reden.

Juist omdat je iets niet bewust herinnert kan je er in dit leven iets van leren. Er zijn een hele hoop mensen die meer te weten willen komen over hun vorige levens, misschien omdat deze mensen een angst willen overwinnen en het vermoeden hebben dat dit te maken heeft met een vorig leven. Maar het kan ook zijn dat iemand gewoon nieuwsgierig is.

Als laatste speelt ook zelfvertrouwen een rol. Op het moment dat bepaalde stukjes op de juiste plaats vallen, kan jij vertrouwen krijgen in je eigen gaves. Dat is niet het enige, je kan er dan ook op leren vertrouwen en tot de ontdekking komen welke gaves bij jou horen. Je leert dan dat je jezelf volledig kan vertrouwen.

 

Liefs,

Lees meer over de Witte Wolf of neem een kijkje op haar website.

Witte Wolf vertelt.. is een wekelijks rubriek waar Desiree spirituele onderwerpen onder de loep neemt:
Mijn naam is Desiree en ik ben al mijn hele leven heldervoelend. Met plezier verdiep ik me in ieders unieke hooggevoeligheid, gaves, contact met jouw (vroegere) kern en het verwijderen van negatieve energieën. Tijdens deze zoektocht laat ik je graag meekijken en leg ik uit hoe je grip kunt krijgen op het ontastbare.