Door: Monique van The Stonewhisperer

Lieve lezers, deze keer ga ik het over versteend hout hebben. Deze steen spreekt vele mensen aan door de kleuren, vormen en tekeningen in het hout.. Je moet er gewoon aanzitten.


Versteend hout ontstaat doordat bomen vele eeuwen geleden bedolven zijn onder modder, zand, klei of lava. Daardoor konden ze niet wegrotten zoals normaal gebeurt. Vervolgens wordt in miljoenen jaren tijd iedere houtcel vervangen door siliciumdioxide. Hierdoor wordt dus de vorm en structuur omgezet in kwarts, meestal chalcedoon, jaspis en opaal. Vaak heeft het nog de “gewone” houtkleuren zoals bruin, zwart, rood en geel maar soms ook prachtige kleuren zoals blauw, groen en paars. Tevens worden er stukken gevonden waarvan de holtes opgevuld zijn met amethist of kwartskristallen en zelfs opaal. Je kunt vaak in versteend hout ook andere vormen terugvinden van bv insecten, blikseminslag, jaarringen en ook de schors structuur. 

Er zijn zelfs hele versteend hout bossen.. Het oudste versteende bos is in Catskill gebergte in de staat New York ( 385 miljoen jaar oud ) en het grootste is in Lesbos. Versteend hout wordt over de gehele wereld gevonden maar het meeste versteend hout wat je hier kunt kopen komt uit Java, Indonesie, Zuid Afrika of Madagascar.

Ik heb een korte afstemming gemaakt met deze planeet van versteend hout…. Toen ik mij op hem afstemde kreeg ik eerst een onrustig en versneld gevoel…  Ik kwam in een rivier en deze nam mij mee over de hele wereld, berg op, berg af, door het water tot we uiteindelijk in een enorme grot belandden… Toen ik naar boven keek zag ik dat in de gehele grot in de wanden kleine kristallen zaten en straalden. In deze kristallen zaten kleine gevleugeld wezentjes die een soort van lichteitjes afgaven , deze eitjes werden in de planeet opgenomen en we rolden weer uit de grot om verder te gaan over de gehele wereld en daar de lichteitjes rond te strooien . We rolden en rolden en opeens waren we in de ruimte , kosmos waar we ook de eitjes verspreidden.. en er een soort van lichteitjes krans om de planeet kwam. Kan het niet anders uitleggen… Ga jij met deze planeet werken dan zal jij ook deze lichteitjes verspreidden overal waar je komt en daardoor zullen er weer vele transformaties plaatsvinden … In jezelf maar ook om jou heen.

Werking van versteend hout
De algemene werking van versteend hout zoals in vele boeken en sites beschreven is dat het zeer aardend is, beschermend, ontspannend en dat het een thuis op aarde gevoel geeft. De zachte energie van deze steen beschermt tegen allerlei negatieve invloeden, schermt af en helpt je veilig en op je plek voelen in het hier en nu. Het is daarom een goede steen om te dragen tijdens het reizen of als je veel last hebt van heimwee. Het helpt negatieve energie en negatieve emoties zoals angst, boosheid en verdriet afvoeren waardoor je je weerbaarder en sterker voelt. Het werkt kalmerend, maakt geduldig en beschermt tegen overprikkeling. Het werkt ondersteunend en beschermend bij hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid. Het helpt de effecten van wateraders verminderen, vermindert incarnatie problemen en ondersteunt bij problemen waarvan de oorzaak in een vorig leven ligt. Fysiek heeft versteend hout een positieve werking op het skelet, de botten (en osteoporose), de rug, ADHD en hyperactiviteit.

Zelf ben ik van mening dat je niet meer beschermd hoeft te worden door een kristal of visualisatie maar dat je jouw innerlijke kracht/licht/liefde/goddelijkheid/ energie ( hoe je dit wilt noemen) kunt laten stralen zodat niks meer bij je kan komen of wil komen: dus vanuit je zelf en niet meer om een schild/muur of iets anders om je heen te maken.. Maar als je daar nog niet aan toe bent of soms tijdelijk niet kan, dan zijn kristallen hele fijne ondersteuners en ook nog prachtig om te zien.

Warme groet, blijf in verbinding, in zachtheid en positief. Tot de volgende keer met een nieuw kristal, 

Met warme groet,

Monique Koebrugge

Lees meer over The Stonewhisperer op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.