Door: Monique van The Stonewhisperer

Lieve lezers,

Deze keer wil ik het hebben over prehniet, de prachtige groen mineraal.

Mooie bolletjes, takjes, zo bijzonder van vorm. Het komt in allerlei kleuren voor : van wit naar bruin maar wij kennen over het algemeen de prehniet met de prachtige groene kleur. Vaak komt het voor in combinatie met epidoot. Dan zie je donkere lijnen of stukjes in de prehniet of met heldergroene chrysocolla. Het wordt over heel de wereld gevonden maar dichtbij zelfs in België of Duitsland. Mijn stukjes prehniet komen uit India. De kleur wordt vooral bepaald door het ijzergehalte in dit mineraal. Het kan tot 5% oplopen en geeft geelgroene tinten. Zit er geen ijzer in dan is het kleurloos. Het heeft verschillende namen oa. Kaapsmaragd ( dan wordt het gevonden bij Kaap de Goede Hoop) of Aedeliet/ edeliet, dan wordt het gevonden in Zweden bij Edelfors.

Afstemming
Ik heb wederom een afstemming gemaakt met een stuk prehniet samen met mijn cosmic team:…hierbij belande ik in een veld met zuilen van aurora borealis (deze bevatten lichtcodes en frequenties van the starnations ) en liep naar een enorm kristalheldere pyramide waarin andere pyramides aanwezig waren zo als in een fantoomkwarts….ik ging naar binnen en daar stond een pyramide troon voor mij klaar… toen ik hier op ging zitten spoelde er een reinigende stroom door mij heen en werd doorgevoerd door moeder Aarde…zuiverend, verfrissend, vernieuwend… fysiek is dit kristal goed voor je lymfestelsel en spieren in rug en nek…. tevens is dit kristal een ” vertaler” van jouw energie naar anderen…ze zullen daardoor jou iets beter begrijpen en jij kan jouw boodschap makkelijker vertalen naar hun, bewust en onbewust ….aan te zetten wanneer jij voelt dat iemand dit nodig heeft….inclusief jezelf..

Eigenschappen
De algemene beschrijving van de werking  van prehniet is: Prehniet bevordert persoonlijke en spirituele groei. Het geeft inzicht in jezelf en helpt vermijdingsgedrag en helpt oude stukken naar boven te halen en te transformeren . De steen bevordert liefde, rust, vrede en genezing in jezelf en in je omgeving en kan daarom goed door mensen die healings geven gedragen worden. De steen verbetert ook de zintuigen en het analytisch denkvermogen. Prehniet heeft een sterke connectie met de natuur. Spiritueel beschermt het de aura, helpt visualiseren en contact maken met gidsen en engelen en is dus een goede steen om te gebruiken bij het mediteren. Fysiek kan prehniet ondersteunend helpen bij afvallen omdat het de vetstofwisseling stimuleert en helpt gifstoffen afvoeren. Het heeft een positieve werking op de nieren, blaas, thymus, schouders, borst, longen, jicht, het bloed, bindweefsel gezwellen, nachtmerries, fobieën, angsten en hyperactieve kinderen.

Leuk om te weten hoe prehniet aan zijn naam komt: het is namelijk vernoemd naar de Nederlander Hendrik van Preh die het mineraal ontdekte in Kaap de Goede Hoop, rond 1733-1785. Het is het eerste mineraal wat genoemd werd naar een persoon.

Ik heb vele nieuwe, prachtige stenen ingekocht zoals heulandiet, apofyliet en nog veel meer dus binnenkort in mijn webshop.

 

Warme groet, blijf in verbinding, in zachtheid en positief.

Tot de volgende keer met een nieuw kristal,

Met warme groet,

Monique Koebrugge

Lees meer over The Stonewhisperer op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.