Door: Maria van Matronae

Velen van ons zijn druk de oogst van het land naar onze voorraadschuur te brengen en zo symbolisch alle ervaringen op te slaan: de ervaringen van de afgelopen lente en de zomer, al hetgeen je hard voor en ook aan gewerkt hebt tot nu toe. Het is klaar we kunnen deze ervaringen mee naar binnen nemen, opslaan, zodat het ons zal voeden de volgende periode .

Kaart 1  is voor ons samen, jij en jouw gemeenschap, of vrienden, club, i.i.g. jij en de ander: Er is veel meer ruimte gekomen dan we in eerste instantie dachten. Eerst dachten we nog dat het teveel zou zijn, wij teveel, jij teveel zou zijn, maar er was dus ook ruimte voor jouw unieke zijn. Zoveel meer ruimte, dat het voor ieder van ons perspectief naar de toekomst kan bieden, dus wees gericht op je thuisbasis en wees toekomstgericht, besluit dan individueel wat we samen met het behaalde resultaat willen doen in deze samenstelling/samenkomst.

De III van Staven
Een rijke handelsman staat te turen over de haven en ziet de schepen voorbij varen en kan nu hij daar goed overzicht op heeft  besluiten zijn handelswaar met het ene of andere schip mee te geven, hij gaat handelen.
Hij staat aan de wal, misschien zal hij binnenkort wel even pittig dienen te onderhandelen? Of kiest hij ervoor zijn “waar” te verspreiden over meerdere schepen en zo zijn risico te spreiden. Wat hij ook besluit  hij heeft wel een hele sterke positie, kijk maar eens naar al de decoraties die hij om zich heen heeft hangen, die krijg je niet zomaar…die heeft hij met zijn eigen handelen verdient, dus: wees je bewust van wat je waard bent en onderhandel en kies dan de beste optie voor jouw waar(de) ga je dan voor “samen of alléén”? Drie toont altijd groeipotentie en vaak toch ook de samenwerking……maar ja dan zul je nu moeten besluiten, maak dus een duidelijke keuze: wat, hoe en met wie wil je verder?  Of eet je liever van twee walletjes? (de 2 staven die op de achtergrond ons ook iets willen tonen) of is de persoon puur en alleen gericht op eigen belang, iet niks in een samenwerking?

Kaart 2 laat ons iets van de hoofdpersoon in deze Reading zien:

Heb je je in het verleden teveel laten afleiden van je doel ? Nu zie je er veel meer gefocust uit, lijkt het erop dat je  in allerlei situaties kunt werken aan datgene wat werkelijk van waarde is en jou hogerop zal doen komen, je benut je talenten goed en werkt er nog steeds aan, je draagt er ook de verantwoordelijkheid enkel en alleen voor, en hebt een goede werkhouding, jouw vakmanschap is hetgeen waardoor al wat jij doet in waarde zal stijgen. Blijf dus gefocust en blijf bij waar je goed in bent, werk er aan zoals alleen jij dat kunt, bescherm jezelf tegen afleiding en ruis en focus je op de taak die je zelf op je hebt genomen: well done en ga zo door!

De VIII  Pentakels toont dit bovenstaande, de werker, de vakman oftewel :de schoenmaker en zijn leest. Dit bereikt hij door orde, structuur en een rustige werkhouding De goede bescherming  (schort) zorgt ervoor dat er tijdens zijn werken de onvermijdelijke spaanders die rond zullen gaan vliegen hem niet kunnen verwonden, in ieder geval neemt hij de nodige bescherming zodat hij kan werken aan zijn Masterpiece. Zijn vakmanschap zal en kan daardoor steeds hoger ontwikkelen, en dat is ook zichtbaar voor iedereen: kijk de munten maar eens als certificaten aan de muur hangen. Stapsgewijs en met daadkracht werkt hij daaraan. Er ligt nog wel een taak op hem te wachten( op de grond) waar hij ook nog aan zal mogen beginnen….

Kaart 3 eindconclusie bij deze ontwikkelingen:

Dat wat gaandeweg jouw ontwikkeling verloren is gegaan of geraakt kan nu een plek krijgen en de ommekeer is daarmee hopelijk aanstaande . Met inzicht in winst en verliezen de brug kunnen slaan tussen jouzelf en daar waar de anderen zijn. De eigen stukken kennen en vooral ook voelen en hoe je omgaat met al deze gebeurtenissen zullen bepalen of je een omslag gaat maken en dan de winst zult zien of zult verstarren en alleen bij de ook geleden pijnlijke verliezen blijft staan treuren….het is aan jou zelf: Enkel en alleen aan jouzelf, neem er dan ook rustig de tijd voor, gedenk de winst maar ook verliezen,gedenk te sterven……en als je er dan weer klaar voor bent: draai je om en zie……en besluit dan verder hoe of wat……

De V Bekers kaart toont een persoon bijna onzichtbaar door de afgesloten mantel die gebogen maar rechtop blijft staan, de blik  gericht op 3 bekers die op de grond liggen.
Als we kijken naar de eerste kaart in deze Reading zagen we daar dat 3 ons op groei en samenwerking wijzen, hier liggen er drie bekers, of de samenwerking op de grond en alles wat in de bekers bewaard werd, als in een baarmoeder ligt hier op de grond….omgestoten, omgevallen? Maakt dat nog uit: wie… wat….waar? Nee er is een abrupt einde aan de groei of samenwerking gekomen, en dus sprake van een vervelende ervaring? Dat wat waardevol was voor deze persoon, veilig beschermt door de bekers,  zo op de grond te zien zien liggen, wat doet dat met deze persoon, vooral emotioneel, maar ook met de wilskracht, veerkracht, zijn kennis en kunde en ook handelsgeest?

Nu is het dus nóg belangrijker geworden dat de focus gericht is op wat van werkelijke waarde is en waar de persoon zelf invloed op heeft en aan kan werken, omdat het duidelijk is dat de persoon daar goed in is. Ook ruimte te creëren om de nare ervaringen die ongetwijfeld ook weer zullen komen in rust te verwerken. Een tijd van stilte, gebed, retraite. De ommekeer kan dan komen en dan kan er weer verder worden gegaan…er staan namelijk nog steeds twee waardevolle kelken achter hem op hem te wachten, dieze zullen pas gezien worden als deze persoon besluit verder te gaan. Nieuwe verbindingen misschien toch weer  aangaan? Dan is 1 en 1 weer 2  ( de twee nog rechtop staande bekers) twee duid op samen en niet alleen.

het eind totaal van deze 3 kaarten bij elkaar opgeteld laat ons diepere oorzaken zien:

III + VIII+ V= 3+8+5= 16
De toren XVI: De doorbraak die nodig is om ruimte te bieden voor wat/ wie  bij je past , dat is een ingrijpende en grote verandering die je misschien niet eens had verwacht, maar in de crisis waarin  ruimte en plaats gemaakt wordt komt de ruimte ook om te beseffen en in te zien dat zaken en ook de mensen blijven veranderen.
Soms is het dan beter dat ieder zijns weg gaat en nieuwe verbindingen aangaat, nieuwe samenwerkingen ook met hen die nu meer bij jou passen, want hé: jij bent ook verandert!

Mooie en speciale kruiden of vruchten zijn dus de oogt, geneeskrachtige kruiden misschien maar wel bitter om in te nemen…..maar deze oogst maakt dat jij nu nog meer je kunt  richten op wat voor jou belangrijk is en daar aan kunt werken en daar ook ondersteuning bij kunt verwachten van de nieuwe schepen die ook weer jouw haven binnen zullen varen….

De crisis en misschien ook wat schrale oogst is dan uiteindelijk de reden dat de volgende oogst veel rijker zal zijn.

Bless your harvest.


Maria Elshout

 

Maria Elshout is tarot deskundige en aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging.
Zij geeft lezingen, workshops en ook geeft zij les in het zelf leren werken met de Tarot als inzichtgevend instrument.
Daarnaast organiseert zij diverse bijeenkomsten, is Priesteres van Avalon en bij haar in de praktijk en op
locatie verzorgt zij consulten, seizoensfeesten en trainingen die de Magische krachten in jou wakker maken.

Lees meer over Matronae op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.