Door: Maria van Matronae

Meteen maar eens kijken naar het jaar 2023 en 2+0+2+3= 7 als jaarcijfer
Als we allemaal eerlijk terug kijken op het jaar 2022 evenals 2021 waren het op een paar zeer mooie gebeurtenissen na best jaren van grote zorg voor velen.

Dus tijd om de boel op te pakken en met frisse moed deze jaren achter ons te laten en vooruit te gaan kijken, de route te plannen.

Waar wil je heen?

Wat neem je mee?

Welke richting wil je op nu je weer vrij kunt reizen?

Alles ingepakt wat je mee wilt nemen?

Ga er dan maar voor!

Als ik de volgende kaart bekijk en beschrijf die bij het cijfer 7 behoord
hoor ik dit liedje in gedachten:

dag vader en dag moeder, dag zuster Ursula…ik zie het hier niet zitten ik ga naar America gezongen door de nu reeds op leeftijd zijnde Rob de Nijs er zit een hele mooie zin in dit lied:

’t Gaat niet goed en ’t gaat niet slecht, ’t gaat er tussenin Maar ik wil niet om ’t leven heen, ik wil er middenin
en ook deze zin past bij de kaart die waar het allemaal over gaat
DE ZEGEWAGEN VII

Eigenlijk kijken we hier bij kaart VII, naar de jongvolwassen geworden Dwaas 0 die na vele levenslessen te hebben geleerd van hen die hem mochten begeleiden naar volwassenheid, het tijd vind om de wijde wereld in te trekken
Zijn verzorgers zullen hem allemaal iets meegegeven voor zijn reis, vooral in de vorm van wijze raad.
En met die wijze raad heeft hij zichzelf en zijn wagen nu bekleed en is startklaar om op reis te gaan.

Zijn eigen weg te gaan.

Het harnas die hem herinnerd aan de woorden van zijn Vader de Keizer IV: Let goed op je zelf zoon…wees niet roekeloos, rustig aan en ga niet over grenzen naar vijandelijk gebied.
En ga ook niet over je eigen grenzen. Blijf ordelijk , neem op tijd rust en houd alles overzichtelijk

Zijn Moeder de Keizerin III heeft hem helpen dromen over reizen naar de sterren en daar voorbij. Van haar neemt hij die inspiratie en hemelse map mee en weet: bij haar heb ik altijd een thuis om voor terug te keren, maar nu geeft zij mij de ruimte om verder te ontdekken.
Hij hangt de route kaart – de weg terug naar huis- als een baldakijn in zijn wagen.

De Magiër I gaf hem als beloning voor daden die nu in gang gezet gaan worden een Magische staf en zei daarbij: Op je reizen zul je uiteindelijk de tweede Magische staf vinden, dan begrijp je de Wereld XXI en jouw reis. Om je missie te volbrengen kun je met deze staf jezelf steeds af stemmen op dat wat buiten je leeft en vooral dat wat in je leeft, dan volg je de beste route.

De Hogepriesteres II voegde daar nog aan toe: Wees je altijd bewust waar je vandaan komt. Voel bij iedere uitdaging je intuïtieve kracht en laat deze jou motiveren te doen wat je wenst te doen….volg je hart. …twijfel niet..je hart kent de weg, ga reizen en vertegenwoordig ons Rijk ook in de onbekende gebieden waar je zult komen, blijf je afkomst trouw….ze gaf naast haar Blessing en de Symbolen van het rijk: de wassende en afnemende maan ook twee Magische sfinxen mee die zijn wagen zouden trekken zolang hij zich op zijn hart zou afstemmen, oftewel naar zijn innerlijk kompas zou luisteren zij zullen hem helpen zijn weg te vinden en deze sfinxen hoeft hij dan ook niet in gareel houden met teugels: ze kennen deze weg.


Zijn leraar de Hierophant V gaf hem na vele Sacred gesprekken die zij samen de afgelopen jaren hadden , de Geheimen die ze deelden, nog een laatste wijze raad mee: Je hebt al veel bereikt, veel geleerd, maar nu zul je wijs gebruik moeten maken van het geleerde en door eigen ervaringen je doel in het leven moeten vinden. De Heilige geheime kennis die hij deze jongeman leerde daarmee in de jonge held nu bekleed en daaromheen bond hij voor hem nog een Magische riem: Omgord je met waarheid en ga op jacht, ga op avontuur en wees vrij.

Op zoek op jacht gaat hij….op een Quest naar de sleutels, de sleutels die alleen HIJ kan vinden en die hem zullen helpen te bevrijden en misschien soms ook binden.
Deze begeleiders geven hem de moed om het avontuur aan te gaan.

Is dit werkelijk wat je wenst? vroegen de Geliefden VI nog als laatste aan hem. Als je vanuit je hart volmondig JA daarop kunt antwoorden geeft dat jouw reis vleugels en zal alles wat nu gaat komen passen, zul je keuzes maken…gedragen op gevoel, dit tesamen met alle wijze lessen van al je verzorgers en begeleiders
zorgen ervoor dat je goed toegerust bent voor de reis


wel nu….. nu is het tijd…tijd om je route te bepalen en dan op weg te gaan.
En daarom zeggen we allemaal:

GA!

 

Goede reis.

Dat is wat ik ons allemaal ook wens: doe je voordeel met wat je het afgelopen jaar (jaren) als ervaringen hebt opgedaan en laat het je naar nieuwe avonturen leiden en begeleiden.

Tot ziens in het mooie avontuurlijke jaar 2023

Maria

 


Maria Elshout

 

Maria Elshout is tarot deskundige en aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging.
Zij geeft lezingen, workshops en ook geeft zij les in het zelf leren werken met de Tarot als inzicht gevend instrument.
Daarnaast organiseert zij diverse bijeenkomsten, is Priesteres van Avalon en bij haar in de praktijk en op
locatie verzorgt zij consulten, seizoensfeesten en trainingen die de Magische krachten in jou wakker maken.

Lees meer over Matronae op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.