Zie de maan schijnt door de bomen: er lijkt geen gepaster moment te zijn voor een supermaan dan zo vlak voor Sinterklaas. Komende zondag laat de enige supermaan van dit jaar zich toevalligerwijs dan ook zien. Het exemplaar is wel een stuk kleiner dan de supermaan van vorig jaar.

 

Een supermaan is te zien wanneer het volle maan is en de maan en de aarde dicht bij elkaar staan. Daardoor lijkt de maan groter en feller. Dit jaar gebeurt dat voor het eerst én laatst in de nacht van 3 op 4 december.

Wie de supermaan wil zien, hoeft er dit keer niet extra lang voor op te blijven. Vlak na zonsondergang, om 16.46 uur is hij op zijn grootst. De rest van de avond zal hij nog steeds groter lijken dan gebruikelijk. Daarbij is het wel belangrijk dat het niet al te bewolkt is. Hoewel het volgens Weerplaza vanaf zondag weer iets zachter zal zijn, is niet uitgesloten dat wolken het zicht op de maan zullen verstoren.

(Bron AD Karolie Koolhof  

Wat doet de Volle maan met jou?
We veranderen inderdaad niet in een weerwolf, maar toch, heeft de maan invloed op ons!  
De een is hier gevoeliger voor dan de ander. Zie hieronder een kort overzichtje van waar je allemaal ‘last’ van kan krijgen:  

Zo kan je emotioneler reageren als normaal (Onrustig, prikkelbaar, sneller bang of boos)
Rusteloze nachten. Het kan zijn dat je slechter slaapt dan normaal en/ of intenser droomt dan normaal. Ook kan je spontaan gaan slaapwandelen!
Je ontdekt krijgt nieuwe inzichten en je krijgt de drang om nieuwe dingen te creëren!
De volle maan helpt ook bij het loslaten van dingen waar je beter vanaf wilt zijn zoals contacten of gevoelens.
Je hebt veel energie! Overdag en helaas ‘s nachts ook.

Klik hier voor het volledige artikel van Mynd