Door: Desiree van de Witte Wolf

Object lezen ofwel voorwerp lezen is een vorm van heldervoelen. Objecten lezen komt dan ook veelvoudig (onbewust) voor bij gevoelige of zelfs heldervoelende mensen.

Hoe merk je of je object kan lezen?

Wat typische kenmerken van mensen die object kunnen lezen, zijn:
– Je bij bepaalde voorwerpen ongemakkelijk voelen of je emotie in één klap voelen veranderen;
– Je onverklaarbaar ongemakkelijk voelen in een tweedehands winkel;
– Tegenzin hebben bij het ‘moeten’ aanraken van de sieraden van iemand anders;
– Kadootjes moeilijk vinden omdat de energie eraan zit van degene die het gekocht heeft;
– Je koopt niet graag iets nieuws. Daar moet je immers qua energie weer aan wennen;
– Je draagt juist wél graag kleding van mensen die je graag mag;
– Tegenzin hebben als iemand bij een bepaald voorwerp zegt: hier, houd eens even vast. Niemand snapt dat je dat niet wil. Uitleggen heeft geen zin.

Wat voel je of merk je bij voorwerpen lezen?

Bij een object voel je de energie van de eigenaar van het object. Vergeet niet dat objecten in hun ‘leven’ meerdere eigenaren kunnen hebben gehad: dan voel je dus de energie van beiden. Wellicht dat één energie sterker voelt. Dit kan dan staan voor de recentste eigenaar, maar ook voor de sterkste energie van beide eigenaren. Of zelfs kan de sterkste energie staan voor de eigenaar die het meest waarde hechtte aan het object.

Je kunt van alles lezen: ben je voornamelijk heldervoelend, dan lees je de emotie van die persoon. Ook dit valt weer onder te verdelen in de algemene emotie van de persoon of de emotie die betreffende persoon bij het voorwerp had. Ben je ook helderziend aangelegd, dan geven objecten je beeden. Als je helderhorend bent, kun je weer e.e.a. horen, enzovoort.

Net zoals je in het echte leven vaak sneller de negatieve dingen de overhand laat nemen dan de postieve dingen, geldt dit ook zo bij object lezen. Je voelt sneller de negativiteit. Negativiteit wilt men oplossen, positiviteit wil men slechts behouden en wordt als makkelijker gezien. Hierom spat negativiteit het snelst van een object af. En dit kan gaan van jeugd tot meest recente tijd.

Welke objecten kun je het best lezen?

Hoe gevoeliger je bent, hoe makkelijker je objecten leest, maar hoe meer waarde een persoon heeft gehecht aan het object, hoe makkelijker het gaat. Denk aan knuffels, sieraden of (dag)boek. Maar een bepaald soort decoratie of iets dat altijd in het huis was van diegene, kan ook veel energie ingekropen zijn. Men gelooft er sterk in dat vooral sieraden veel energie vasthouden, omdat dit dicht op de huid ligt. Hier geloof ik zelf ook wel in. Heb je dus moeite met andermans sieraden dragen, dan kan dit goed de verklaring zijn

Veel mensen denken dat je alleen voorwerp kunt laten lezen van een overledene, maar mensen kiezen dit juist omdat dit één van de weinige dingen is die zij nog van de overledene hebben. In wezen is er geen enkel verschil in de moeilijkheidsgraad van een voorwerp lezen van een overledene of levend persoon.

Wat ‘moet’ je ermee?

Als je object kunt lezen en hier last van hebt, zorg dan dat je geen tweedehands dingen koopt. Of koop alleen ‘energieloze’ spullen, zoals een kast dat weinig gebruikt is. Over het algemeen geldt: hoe minder het ding aangeraakt is door een ander, hoe beter. Probeer toch uit te leggen aan anderen dat je niet graag bijvoorbeeld iets aanraakt van ze. Probeer een weg te vinden zodat niet iedereen denkt dat je spontaan smetvrees hebt gekregen. En ga juist eens naar een tweedehandswinkel om te kijken naar wat er met je gebeurt bij bepaalde spullen.

 

Liefs,Witte wolf

Lees meer over de Witte Wolf of neem een kijkje op haar website.

Witte Wolf vertelt.. is een maandelijkse rubriek waar Desiree spirituele onderwerpen onder de loep neemt:
Mijn naam is Desiree en ik ben al mijn hele leven heldervoelend. Met plezier verdiep ik me in ieders unieke hooggevoeligheid, gaves, contact met jouw (vroegere) kern en het verwijderen van negatieve energieën. Tijdens deze zoektocht laat ik je graag meekijken en leg ik uit hoe je grip kunt krijgen op het ontastbare.