Vuur

is het element van het zuiden en staat voor passie. De zon staat namelijk in het zuiden het hoogst en het geeft ons licht en warmte. Maar zodra vuur te heet wordt, kunnen wij ons er aan verbranden. Vuur creëert energie en is de actieve kracht die door elk levend wezen stroomt. Het heeft de drang om dingen in gang te zetten
Vuur vertegenwoordigd de levensfase van de pubertijd en jong volwassenen. Daarnaast zijn rammen, boogschutters en leeuwen echte vuurtekens.
Vuur kan helen maar ook vernietigen. Je kan het gebruiken bij het ontwikkelen van een visie maar ook bij je zoektocht naar avontuur en uitdaging. Want vuur kan je laten zien waar je ambities, passie, je kracht, maar ook je valkuilen liggen.

Vuur is het element van de wil, het doorzettingsvermogen en krachten. Daarnaast staat vuur ook voor macht, seksualiteit, autoriteit en verandering.

Mensen met veel vuur hebben een passievol bestaan, ze leven op hun intuïtie en hebben een vurig temperament. Maar doordat ze warmbloedig zijn, hebben ze ook veel levensvreugde en zelfvertrouwen. Let wel op: als je dit teken boos maakt, zoek dan dekking! Ze zijn licht ontvlambaar en kunnen dan bijna ontploffen van woede.

Bij het vuurteken speelt ontdekken van mogelijkheden, dynamiek en de toekomst een grote rol. Ze zijn idealistisch wat gepaard gaat met moedig. Daarnaast hebben ze veel creativiteit in zich. Vuurtekens willen zich ontplooien en hechten veel waarde aan hun vrijheid. Ze leven vanuit zichzelf en zijn erg trouw aan hun waarden en normen. Misschien dat ze soms iets wat egoïstisch kunnen zijn, maar neem ze dit niet kwalijk. Ze zijn hier niet echt va bewust en bedoelen dit ook niet zo. Vuurmensen hebben er vaak veel moeite mee om zich in anderen te verplaatsen.

Vuurtekens weten goed wat ze willen. Ze zijn gul naar anderen maar vooral naar zichzelf. Vuurtypes houden totaal niet van routine en routinematige werkzaamheden. Ze kunnen dan een gevoel van sleur krijgen en dit compenseren met krampachtig op zoek te gaan naar kicks en naar piekervaringen. Ze zoeken dan inspiratie bij iets of iemand anders.

Hartstocht
Liefde
Begeren
Vervoering
Impulsen
Bedoeling
Geest
Hoop
Wil
Enthousiasme
Levenslust
Moed
Durf