Door: Monique van der Klooster

Hallo beste mensen!

Ik begrijp dat het voor iedereen weer een opstarten is na de kerst vakantie. Dat we allemaal verzadigd zijn na de feestdagen. De een omdat hij alles verzorgd heeft voor de hele familie, de ander omdat het zo gezellig was, weer anderen vaak van eenzaamheid die extra gevoeld wordt. Ik wordt altijd veel gebeld op 3 tot 7 januari elk jaar weer. Na 20 jaar merk je er een patroon in.
De meeste willen dan graag een relatie, vastigheid en hopen op saamhorigheid met wie dan ook. Anderen bellen om het patroon te doorbreken van familieruzies die dan extra gevoelig zijn en extra gevoeld worden in ons binnenste. We proberen het voor de omgeving voor iedereen ‘gezellig te houden’. Houden ons dus extra in en kopen extra lekkers, wat we vaak weg moeten gooien achteraf. Kortom, voor velen is december geen feestmaand. Persoonlijk houd ik veel van de decembermaand. Wij hebben er ook een paar familieverjaardagen inzitten. Dus erg veel saamhorigheid. En soms blijf ik lang en soms ben ik wat eerder naar huis. Daar is alle begrip voor in onze familie.

Kun je jezelf zijn?
Leren jezelf durven zijn is ook een van de belangrijkste thema’s in ons leven. Kosmologisch gezien hebben we een bepaalde plaats in het leven van zodra we geboren zijn. Dat is bepaald door ons sterrenbeeld. En de leeftijd waarin we geboren zijn. Mijn volgende boekje “jezelf kosmologisch bekijken” geeft hier meer antwoorden op. Als we vechten tegen onze natuur, ons innerlijke gevoel, het hogere zelf, worden we er niet blijer op, wanneer we aanvaarden dat we een plaats en bepaald karakter hebben om die plaats te kunnen vervullen dan voelen we ons meteen beter in ons vel zitten. We hebben allemaal onze hebbelijke en onhebbelijkheden. Grof gezegd kosmologisch gezien zal ik even wat vertellen over ieder van ons op deze manier. Ik heb dit geleerd van een professor uit Nijmegen. Die heeft er meerdere goede boeken over geschreven en ik bewonder hem erom. H A J Rump. Google maar eens naar hem. Daar gaan we dan Nu even per dierenriemteken voor jezelf even zien wat er speelt.

Hoe was jou decembermaand?
De feestdagen volgens de kern van de archetypen van de dierenriem. Er speelt natuurlijk altijd meer mee, dan alleen de kern, dus herken je jezelf niet altijd, maar in grote lijnen ben je gelukkig als het is zoals hieronder beschreven.

De Ram, hij is blij dat er mensen zijn die van alles voor hem klaarmaken en hem verwennen en willen gezelligheid om zich heen.

De Stier houdt vast aan tradities en zorgt voor de kerstsfeer met boom en waardeert de oude gewoonten vanuit de familie.

De Tweeling zorgt voor goede handel en dat er mensen zijn die hun eerlijke deel krijgen. Daarnaast zijn het goed bemiddelaars tussen familieleden en weten van alle kanten te bekijken hoe een strijd in elkaar kan zitten en ontrafelen.

De Kreeft zorgt voor huiselijkheid en het voedsel kan emotioneel reageren als dit erkend wordt.

De Leeuw, wil gezien en kan zorgen dat de traditie van kleding in tact blijft. Dat iedereen zich met kerst fijnn voelt door de complimentjes die deze archetypische energie uitdeelt.

De Maagd ruimt alles na de feestdagen netjes op en weet dat van te voren, kan daarom heerlijk genieten en bekijkt hoe en wat waar vandaan komt en weer naartoe gaat. Helpt je goede plannen te maken voor je komende jaar.

De Weegschaal vraagt wat je nodig hebt en probeert dit te verzorgen. Daarnaast houd hij het evenwicht tussen een goed gesprek en plezier maken.

Dan komt de Schorpioen aan bod. Deze weet de diepte van het gevoel van december. Kent geboorte en dood en zorgt voor de beweging. De evolutie. Weten waarom we ons gedragen zoals we doen vraagt ernaar en is betrokken. Zijn ook welkom. Kan vervelend doen als we niet meewerken aan zijn communicatie, zodat ieder wel mee doet of wakker wordt.

Vervolgens zien we de Boogschutter, deze archetypische energie kan december van begin tot einde laten boeien. Hebben een lange adem en houden van versieringen. Kunnen de lichtjes en bomen al eerder dan december hebben staan en laten hem langer staan als ze de kans krijgen. Gezellige energie typen.

De Steenbok daarentegen zorgt ervoor dat we begrenst en gestructureerd december doorkomen. Die weet wanneer het einde is en maakt ons er ook opmerkzaam op. Bouwt aan de toekomst en wijst ons op de dingen die we steeds kunnen doen om de saamhorigheid niet te verliezen.

De Waterman wil vrienden om zich heen, houdt van mensen en nodigt vaak ook nieuwe mensen uit, vreemden zijn ook welkom in zijn habitat en hij kan veel hebben van onbekende mensen. Vindt steeds nieuwe spellen uit om te doen. Doet ook graag mee.

Dan hebben we de Vissen nog. De Vissen die sociaal heel belangrijk vinden. Decembermaand was voor hen druk, gezellig en rommelig. Ze volgen de meute zoals een school vissen elkaar volgt. Vinden al snel iemand zielig en zijn daardoor heel behulpzaam. Met de decembermaand zijn ze uiterst geschikt om hen om hulp te vragen. Ze verdienen vaak een medaille voor de hulp die ze bieden, maar krijgen hem niet. Kan ook als bemoeierig gezien worden.

Zoals gezegd, iedereen niet alleen zijn eigen sterrenbeeld dat werkt, maar zijn er kosmische invloeden van buitenaf die je karakter mede bepalen en zorgen voor de beleving van jou wereld. Zoals je ziet allemaal hebben we een plekje in deze maatschappij. We gaan weer naar de toekomst en bereiden ons nu voor op februari, carnaval voor velen en de lente in aantocht.

Monique vd klooster

 

 

 

 

Lieve groetjes Monique