Door: Desiree van de Witte Wolf

Een hooggevoelig persoon (hsp-er) is vaak overprikkeld. De term hooggevoelig en hooggevoeligheid betekenen namelijk dat je (meer) openstaan voor prikkels (dan andere mensen). Voor de één pakt dit goed uit en de ander niet. De één leeft vaak op van het zijn onder de mensen terwijl de ander bedwelmd raakt in een ruimte vol mensen. Daarom typeer ik een hsp-er niet standaard met moe, onzeker en geagiteerd zijn. Sommigen zijn juist opgewekt, willen onder de mensen zijn en zeer creatief. Jouw energetisch schild om je heen bepaalt hoeveel prikkels jij ontvangt (en maakt jou hooggevoelig of ‘minder gevoelig’), maar het karakter, de omgeving en de gebeurtenissen zorgen ervoor wat deze prikkels met je doen en maakt jou je eigen unieke hooggevoelig persoon.

Om de invloed van hooggevoeligheid en het dag- en nachtritme uit te leggen verdeel ik het in hsp en de invloed op ochtendmensen en de invloed op avondmensen. Waaronder jij valt, ligt gewoon aan jouw karakter. Het verschilt namelijk ook hier net weer hoe hooggevoeligheid uitwerking op iemand heeft.

De invloed van hooggevoeligheid en ochtendmensen

Mensen die van vroeg opstaan houden of hier ritme in hebben, zogenoemde ochtendmensen, merken hun hooggevoeligheid op verschillende manieren:
– Ze zijn gauw ontregelt als hun ritme van eten en slapen verstoord wordt. Dit komt omdat ritme zorgt voor minder prikkels (veranderingen zorgen namelijk vaak voor prikkels). En veel hsp-ers houden van weinig prikkels;
– Ze lopen overdag overal vandaan prikkels op. Dit stapelt op als je geen adequate uitlaatklep hebt. Dit zorgt dat je ’s avonds vol zit. En de meesten raken daarvan moe en gaan op tijd naar bed, willen haast letterlijk even ontsnappen aan hun gevoeligheid;
– De dag ’s ochtends beginnen is voor de hooggevoelige ochtendmens geweldig. In hun slaap zijn de prikkels geloosd en ’s ochtends is het tijd voor nieuwe energie. Je hebt namelijk nog geen prikkels opgevangen van iedereen buiten of van de computers! En hoe minder prikkels, hoe meer energie. In bed blijven liggen is daardoor zinloos; je lag immers toch al vroeg op bed!

De invloed van hsp en avondmensen

Avondmensen of zelfs nachtmensen zijn ook vaak hsp-ers. Dit ziet er ongeveer zo uit:
– ’s Avonds slapen mensen. Dit zorgt dat zij geen contact met jou opnemen en hierdoor blijven prikkels uit. Aangezien prikkels ook al ontstaan door iemand die bijvoorbeeld aan je denkt, neemt dit dus ook erg af. Nu is eindelijk je kans en kun je creatief bezig zijn zonder enige afleiding;
– Hooggevoelige avondmensen lozen hun prikkels niet zo in hun slaap en moeten veel rusten. En dit komt o.a. door hun laat naar bed gaan, maar hoe langer ze op bed blijven liggen, hoe minder ze die overprikkeling ze overdag weer tegemoet moeten gaan! Kortom: ze staan direct overprikkeld op door slechte nachtrust, de nog te komen dag, laat naar bed gaan en zorgen;
– Ook veel mensen presteren juist goed op hun baan ’s avonds en ’s nachts. Er kijken minder mensen je op de vingers en er is. zijn simpelweg minder afleiding/ prikkels.

Wat voor type hsp ben jij?

 

Liefs,Witte wolf

Lees meer over de Witte Wolf of neem een kijkje op haar website.

Witte Wolf vertelt.. is een maandelijkse rubriek waar Desiree spirituele onderwerpen onder de loep neemt:
Mijn naam is Desiree en ik ben al mijn hele leven heldervoelend. Met plezier verdiep ik me in ieders unieke hooggevoeligheid, gaves, contact met jouw (vroegere) kern en het verwijderen van negatieve energieën. Tijdens deze zoektocht laat ik je graag meekijken en leg ik uit hoe je grip kunt krijgen op het ontastbare.