Door: Desiree van de Witte Wolf

Heldervoelen
Het overnemen van klachten vanuit je omgeving wordt mogelijk gemaakt door jouw hooggevoeligheid en eigenlijk heldervoelendheid. Het verschil tussen deze twee is namelijk dat je met hooggevoeligheid klachten kan aanvoelen, zoals een bedrukte sfeer of bepaalde spanning die er hangt. En met heldervoelen voel je deze niet alleen aan maar neem je klachten ook over uit de omgeving. Je voelt dan bijvoorbeeld boosheid in jezelf opkomen alsof het je eigen boosheid is, maar dat is dan dus van de ander. Terwijl je met je met hooggevoeligheid de spanning alleen aanvoelde, wordt met heldervoelen duidelijk dat er spanning was door iemands ruzie/ boosheid.

Welke klachten kan je allemaal overnemen?
Een korte opsomming van voorbeelden van klachten die je kan overnemen van andere mensen:
Emoties: je kan  zoals eerder geschreven emotie overnemen van iemand anders. Verdriet en boosheid, maar natuurlijk ook blijheid. Dit voelt dan echt als jouw emotie! Als jij lange tijd omgaat met iemand die verdrietig is omdat dit bijvoorbeeld je partner is of sportmaatje, kan het voelen alsof jij altíjd verdrietig bent;
Pijn: pijn is er zeker één waar veel mensen zich lang niet altijd bewust van zijn. Je kan dit herkennen aan pijntjes in jezelf die je als chronisch hebt benoemd en weggestopt. Dit kunnen klachten zijn vanuit de omgeving. Soms komen en gaan ze, dan betekent dat dat je de persoon van wie je de klacht hebt niet altijd ziet of spreekt. Dan is het nog enigszins te herkennen. Moeilijker is het als jij en je partner allebei nekpijn hebben terwijl die van één van jullie werkelijk is en één van jullie spiegelt dit alleen maar (heldervoelen);
Gedachten: deze vorm is veel onbekender dan pijn en emotie overnemen. Je kan ook gedachten over van anderen over nemen. Dit kunnen zijn gedachten van iemand die zich lelijk voelt en dat jij je dan ook lelijk voelt. Of gedachten van mensen voor je karretje willen laten spannen. Dat jij dat ook ineens wil doen bij anderen: ze voor je willen laten werken. Maar dit voorbeeld kan ook anders in jou opgeslagen worden: dat doordat anderen dit denken, jij opeens erg dienstbaar wil zijn. Terwijl je zo helemaal niet wil zijn, lijkt het alsof je dit zo moet doen.
Gedrag: gedachtes lopen ook over in gedrag. Wanneer iemand snel passief raakt of lui is, kan dat bij jou resulteren in moe zijn of veel behoefte hebben aan alleen maar leuke dingen doen. Wanneer iemand bijvoorbeeld ADD heeft, neem jij hiervan ook kenmerken over. En wanneer iemand vaak liegt, kun jij hier ook opeens neiging tot hebben.

Wat kan je leren van het overnemen van deze klachten of kenmerken van anderen?
Mensen die heldervoelend zijn, nemen bovengenoemde klachten of kenmerken over vanuit de omgeving. Niet iedereen is heldervoelend. Er zijn ook veel mensen die andere gaves hebben, zoals helderzien of helderweten. Zij nemen dus minder de klachten van hun omgeving over, maar zien bijvoorbeeld weer veel via dromen of aan het uiterlijk van de omgeving. Ik geloof uiteindelijk wel dat veel mensen een gave hebben. De één vertaalt heldervoelen alleen naar empatisch of helderweten naar mensenkennis en zoekt er verder niets achter.

En wat kun je met heldervoelen? Simpel: je eigen jij en energie weer vinden, desnoods met behulp van mijn training. En vervolgens van je last een gave maken. Daarna verbetert de kwaliteit van je leven meestal fijn en kun je óf anderen helpen óf je andere interesses in het leven nog meer tot uiting laten komen. Nu niemand zich in ieder geval meer energetisch bemoeit met jou en je weer puf en zin hebt!

Bekijk hier ook een video over specifiek pijnklachten vanuit je omgeving overnemen:

Liefs, Desiree

Lees meer over de Witte Wolf op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.

Witte Wolf vertelt.. is een twee-wekelijkse rubriek waar Desiree spirituele onderwerpen onder de loep neemt:
Mijn naam is Desiree en ik ben al mijn hele leven heldervoelend. Met plezier verdiep ik me in ieders unieke hooggevoeligheid, gaves, contact met jouw (vroegere) kern en het verwijderen van negatieve energieën. Tijdens deze zoektocht laat ik je graag meekijken en leg ik uit hoe je grip kunt krijgen op het ontastbare.