Door: Nadia Lucs

In de laatste blog hebben we aandacht besteed aan de zogenoemde sociale planeten uit onze geboortehoroscoop en zoals beloofd, zullen we deze week de aandacht vestigen op de buitenplaneten: Uranus, Neptunus en Pluto. Deze planeten staan nóg verder van de zon verwijderd dan alle eerder besproken planeten en doen er daarom langer over om hun baan om de zon compleet te maken. Voor Uranus geldt dat een complete baan om de zon ruim 84 jaar duurt, Neptunus neemt 164 jaar de tijd en Pluto heeft 248 jaar nodig om deze baan compleet te maken. Dit betekent automatisch dat iedereen die in deze tijdsperiode gedeeld door twaalf maanden, de planeet in hetzelfde sterrenbeeld heeft staan. 

 Zoals in de vorige blog ook is benoemd, zijn deze planeten, ondanks dat ze voor een zeer grote groep mensen in hetzelfde sterrenbeeld vallen, veelzeggend wanneer het aankomt op ons onderbewustzijn. Hierbij is het van belang dat je weet in welk huis de desbetreffende planeet staat en hoe de planeet zich verhoudt tot de meer persoonlijke planeten in jouw geboortehoroscoop. Vanaf de volgende blog zullen de huizen en aspecten aan bod komen, zodat de positie van je minder persoonlijke planeten, alsnog een sterke persoonlijke betekenis voor jou hebben.

Mocht je een eerdere blog gemist hebben, neem dan snel hier een kijkje en vergeet ook niet om je geboortehoroscoop er weer bij te pakken. We zullen nu dieper ingaan op de betekenis en invloed van de buitenplaneten!

Uranus
De heerser over het sterrenbeeld Waterman is de God van de Hemelen, Uranus. Deze planeet is de revolutionair van de astrologie en brengt een progressieve, innovatieve energie met zich mee. Uranus heeft geen boodschap aan traditie en vraagt ons om onze individualiteit en originaliteit onbeschaamd naar buiten te brengen. De energie is rebels en kan zich zowel positief als negatief manifesteren: een ‘rebel with a cause’ of een ‘rebel without a cause’. Wanneer we merken dat we overal tegenaan schoppen, gewoon omdat we dat leuk vinden, dan zitten we vast in de schaduwzijde van Uranus. Maar wanneer we deze energie omzetten naar iets positiefs, zullen we merken dat we ons enkel afzetten tegen dat wat ons als individu, of als samenleving, onderdrukt of ons beperkt in onze ontwikkeling. De ontwikkelde Uranische energie brengt tevens met zich mee dat rebellie gepaard gaat met het brengen van nieuwe ideeën en, na deze onderzocht te hebben, oplossingen. We hebben deze energie nodig om onszelf en de gehele mensheid vooruit te helpen. 

Het huis waarin Uranus zich bevindt in de geboortehoroscoop vertelt ons op welk levensgebied we zullen rebelleren en onze eigen draai zullen geven aan de situatie. In de jongere jaren zal zich dit vaak uiten als de ‘rebel without a cause’, en later ontwikkelt dit zich tot de ‘rebel with a cause’. Positieve aspecten met onze meer persoonlijke planeten geven ons de kracht tot vernieuwing, originaliteit en een extra dosis zelfvertrouwen wanneer het aankomt op onze authentieke zelf. Negatieve aspecten brengen met zich mee dat we het gevoel zullen hebben dat we nergens thuishoren, wat vervolgens rebels gedrag oproept. Het kan ook zo zijn dat we onze eigen originaliteit verloochenen en er alles aan proberen te doen om er maar bij te horen. Dit zal echter geen succes hebben en we zullen ons het zwarte schaap blijven voelen, totdat we onze individualiteit leren omarmen.  

Neptunus
Waarschijnlijk zal het niet als een verrassing komen dat de bijnaam van Neptunus ‘de God van de Zee’ is. En zoals een ware Zeegod doet, heerst Neptunus over het sterrenbeeld Vissen. Vissen staan bekend om hun dromerige, creatieve en spirituele aard – dit is dan ook de directe invloed van Neptunus. De energie van Neptunus richt zich op alles wat ontastbaar is. Inspiratie, bovennatuurlijke gaven, dromen, intuïtie, noem het maar op. Maar de keerzijde van dit alles is dat Neptunus tevens een energie van illusies en verwarring met zich mee kan brengen. Deze schaduwzijde is het sterkst merkbaar wanneer we ons laten leiden door ons ego, iets waar Neptunus absoluut geen boodschap aan heeft. We zijn dan ook het meest in contact met onze Neptunische energie wanneer we onze ego-lessen geleerd hebben en klaar zijn om het leven meer vanuit ons hart, dan vanuit ons hoofd te leven. Saturnus speelt een grote rol in deze transitie, aangezien Saturnus ons de karmische lessen zal voorschotelen welke wij dienen te leren in dit leven. De begrenzing en discipline van Saturnus beschermt ons voor de mogelijke verslaving en verwarring van Neptunus. En hoe krom het ook mag klinken, we moeten weten hoe we met beide benen op de grond kunnen blijven staan om ons te kunnen laten leiden naar hogere dimensies. Balans.  

Positieve aspecten met onze meer persoonlijke planeten geven ons een speciaal empathisch, helend en spiritueel vermogen, terwijl negatieve aspecten escapisme en verwarring teweeg brengen. Het huis waarin Neptunus staat vertelt ons op welk levensgebied onze intuïtie, psychische gaven en dromen het sterkst naar voren komen. 

Pluto
De planeet van de destructie, de God van de Onderwereld… Pluto heeft bijnamen die, zacht uitgedrukt, intimiderend klinken. En de invloed van deze planeet mag ook zeker niet onderschat worden, gezien Pluto de meest machtige planeet van de astrologie is. Pluto heerst over het sterrenbeeld Schorpioen en dit waterteken vertaalt de eigenschappen van Pluto op een prachtige, gepassioneerde manier. Deze transformatieve planeet staat voor (spirituele) dood, wedergeboorte en transformatie.  De lessen die Pluto ons leert gaan dieper dan de lessen van Saturnus en zijn daarmee ook een stuk lastiger, en vaak ook pijnlijker. Wanneer we vast raken in de schaduwzijde van Pluto, dan uit dit zich door obsessief en destructief gedrag, met een sterke drang naar macht en controle. De achterliggende emotie hier is angst. Angst voor verandering, angst voor het kwijtraken van dat wat we kennen, angst om de waarheid onder ogen te komen, angst om de controle kwijt te raken. Pas wanneer we op het punt komen dat we het aandurven om alles verliezen en kunnen ontspannen in tijden van onzekerheid, zullen we de transformatieve Plutonische energie leren waarderen. Pure overgave, wetende dat we enkel iets verliezen om plaats te maken voor dat wat beter voor ons in. 

Het huis waarin Pluto zich bevindt in de geboortehoroscoop, vertelt ons op welk levensgebied we te maken kunnen krijgen met verslaving, obsessie, machtsstrijd en/of ongezonde relaties. Deze eigenschappen zijn kenmerkend voor de schaduwzijde van Pluto en dit betekent dan ook dat we dit enkel ervaren, zodat we ons bewust raken van onze diepere behoeften. Wanneer we de Plutonische energie omarmen, vraagtekens zetten bij onze waarheid, onszelf op een dieper niveau leren kennen, dan zal deze schaduwzijde plaats maken voor levensveranderende transformatie. Zelfdestructief gedrag zal plaatsmaken voor een nieuw hoofdstuk van hoger bewustzijn, waarin we ons overgeven aan de waarheid van onze ziel. Onze oude zelf zal keer op keer moeten sterven om de meest pure versie van onszelf te worden – hoe pijnlijk dit proces ook mag zijn. Positieve aspecten met onze meer persoonlijke planeten geven ons de behoefte en de kracht tot diepe transformatie. Negatieve aspecten versterken de destructieve en obsessieve energie van de planeet. 

 

In de komende blogs zal de aandacht gevestigd worden op de huizen en wat deze voor ons betekenen. Tevens zal er dieper ingegaan worden op de aspecten. Heel erg bedankt voor het lezen en mocht je nog vragen hebben, dan kan je me altijd een berichtje sturen via Facebook

 


Over Nadia
Hi! Mijn naam is Nadia (Lucs) en van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in astrologie en de meer spirituele, ontastbare kant van het leven. In de zoektocht naar mijzelf, zingeving en heling, heb ik mogen vinden dat mijn hart ligt bij het bijstaan van mensen tijdens hun eigen, individuele zoektocht. Mijn intentie is om aan de hand van astrologie, tarot en aanvoelendheid handvatten te kunnen bieden bij kleine en grote levensvragen. Ik hoop je dan ook mee te kunnen nemen in een prachtige wereld, vol (innerlijke) avonturen en samen op zoek te gaan naar de antwoorden die rusten in je ziel.

Voor een meer uitgebreide uitleg over je geboortehoroscoop, specifieke vragen over bepaalde plaatsingen of een lezing over hoe de huidige kosmische energie invloed heeft op jou als persoon, kun je contact met mij opnemen voor een persoonlijke lezing. Dit kan via mijn Blogger of mijn Facebookpagina.